maandag 4 mei 2020

De roze fontein


De roze fontein

Als je deze site bezoekt:  https://www.jheronimusbosch-artcenter.nl/
vind je bovenaan de pagina een deel van een schilderij. Door aan het tandwiel rechts te draaien kan je het hele schilderij bekijken. Onder de kopjes; beeldbank, openingstijden of home, zijn er meer schilderijen op deze manier te bekijken. Eén van deze schilderijen start met een blauwe lucht en blauwe bergen. Wanneer naar onderen gaat kom je in een sprookjesachtig paradijs vol wonderlijke dieren. Er gebeurd hier van alles. Ongeveer in het midden kom je een roze fontein tegen. Het lijkt op een fontein maar misschien is het wel héél wat anders. Wat denk jij dat het is? Het werk komt uit de Middeleeuwen en is van Jeroen Bosch. Deze kunstenaar had een ongelofelijke fantasie. Bekijk het schilderij goed en laat je inspireren.

Nodig:
Een eigen “plaatjesbibliotheek” (= oud tijdschrift, boek of reclamefolder)
Vraag wel even of je hier in mag knippen.
Schaar
Lijmstift
Wit A4 papier
Kleurpotloden
En natuurlijk heel veel fantasie !

Voorbereiding:
Knip een aantal plaatjes uit jouw plaatjesbibliotheek: een paar dieren, wat plantjes en vooral álles wat roze van kleur is.

Opdracht: 
Zet alle roze onderdelen tegen elkaar aan en maak hiervan een groot roze fantasie bouwwerk. Plak dit midden op het vel papier. Kan je bedenken wat voor een bouwwerk dit is ? Staat het in het water ? groeien er bloemen bovenop? Knip van de dierenplaatjes een stuk af en zet alle dieren opnieuw in elkaar maar verwissel de onderdelen zodat er rare fantasiebeestjes ontstaan. Plak deze beesten ook op het papier in de buurt van de roze fontein. Teken nu met potloden de rest van de omgeving. Teken water, land en bergen en zorg dat de rare beestjes het fijn hebben. Gebruik al je fantasie ! Hoe ziet jou sprookjes paradijs met roze fontein eruit ?

Opsturen
Je hebt 5 dagen de tijd om dit kunstwerk te maken. Als je klaar bent maak je van het kunstwerk een duidelijke foto van bovenaf. Zorg dat alleen het kunstwerk op de foto staat en niet te veel van de omgeving. Stuur de foto op naar kunstwagen@gmail.com . Vergeet niet je naam en leeftijd erbij te vermelden. Als je er iets bij wil vertellen kan dat ook. Heb je nog vragen? Stel ze gerust. Vanaf volgende week maandag kan je de online expositie bezoeken. Zit jouw kunstwerk erbij? Je kan het met de volgende opdracht nog een keer proberen. Alle opdrachten zijn verschillend en de een past beter bij je dan de ander.


Geen opmerkingen: