zondag 5 april 2020

Maandagmuseum opdracht 1: Een boterhammetje met...





“Een boterhammetje met ..”

Nodig:
Korst van een boterham
Een stuk papier naar keuze
En verder mag je het helemaal zelf weten

Inspiratie:
Voor wat inspiratie bezoek je het museum http://www.lamlisse.nl Dwaal rond tussen de lekkere kunstwerken. Kijk bij “nieuws” en probeer een van de  “kunstsnack” spelletjes. Daarna ga je naar de website http://dekunstvanbrood.nl en klik rechtsboven op kunst. Hier vind je het werk van een paar kunstenaars die iets met brood hebben gedaan. Hier: http://eyespired.nl/borduren-brood kan je de boterhammetjes van de kunstenaar Terézia Krnáčová bekijken. Heb je óóit zoiets gezien?

Opdracht
Nu heb je misschien genoeg inspiratie en krijg je ideeën om de binnenkant van jouw broodkorst te versieren. Leg de korst op het papier en maak hiervan een lijst voor jouw kunstwerk. Wat gebeurd er in dit boterhammetje? Hoe ziet jouw boterham eruit? Geef de boterham een vreemd of heerlijk beleg of gebeurd er heel wat anders aan de binnenkant van de broodkorst....Alles kan en alle materialen zijn toegestaan; knip plak, kleur, borduur of teken, óf verzin iets heel anders.  

Regel: De korst moet heel blijven.
Tip: Eet de uitgesneden binnenkant van je broodje lekker op !

Opsturen
Je hebt ruim 5 dagen de tijd om het kunstwerk te maken. Je mag er ook meer dan één maken maar er wordt er altijd maar één geselecteerd voor de tentoonstelling. Stuur een foto van jouw boterham vóór zaterdagavond 11 april 18.00 op naar kunstwagen@gmail.com en vergeet niet je naam en leeftijd mee te sturen. Als je er iets bij wil vertellen kan dat ook. Heb je nog vragen? Stel ze gerust.
Wie weet komt jouw “boterhammetje met” in de tentoonstelling van maandag 13 april.

Opdrachtdatum: maandag 6 april


Geen opmerkingen: