maandag 20 april 2020

nieuwe opdracht (voor alle leeftijden van 5 tot 105)


-->
Smell it ! (Je neus doet ook mee)

Nodig:           
Bakje om dingen in te verzamelen, 
dingen met een geur
papier
lijmstift
kleurkrijt of kleurpotloden
liniaal  (als je dat fijn vindt)          

Op reis
We gaan op geurtjes reis en beginnen met een museumbezoek aan Rijksmuseum Twenthe. https://www.rijksmuseumtwenthe.nl/, ga naar collectie en vandaar naar webexposities. Je kunt nu onderaan de pagina, via een balk, door de hele tentoonstelling wandelen. Als je zo halverwege bent ontdek je een paars vloerkleed gemaakt van bloemen. Bekijk het eens..weet je dat het halve museum naar dit kunstwerk ruikt? Als je de naam van deze kunstenaar opzoekt zie je nog meer werk van hem waarbij hij materialen uit de natuur gebruikt.

Daarna reizen we naar Denemarken en bezoeken het Trapholt museum waar nu net een grote tentoonstelling te zien is over vieze en lekkere luchtjes. Hier hebben verschillende kunstenaars aan mee gewerkt. https://trapholt.dk/
scroll naar beneden en ga naar Sense Me. Scroll nog een keer naar beneden en bekijk het interview met Karen Gron. Je ziet bezoekers die kunstwerken besnuffelen.

Voorbereiding: Ga op ontdekkingstocht op zoek naar luchtjes buiten en binnen. Ruik aan de tafel en in de kasten. Ruikt elke kast hetzelfde? Ruikt de badkamer anders dan jouw kamer? Besnuffel je huis. Als je kan ga dan naar buiten en ruik aan gras, aan bloemen en planten in de tuin of op het balkon.

Opdracht:
Buiten: Verzamel in een bakje kleine dingetjes die ruiken bv: bloemblaadjes, grasjes, enz.
Binnen: Verzamel in een bakje kleine dingetjes die ruiken bv: een theezakje (openmaken), kruiden, enz, Teken de vorm van jouw geurtapijt op het papier.  Met de lijmstift maak je plakkerige plekken in het tapijt. Je legt nu netjes of niet zo netjes jouw kleine geur verzameling op de lijm en druk het een beetje aan. Nu zijn er vast nog lege plekken in het kleed over. Met krijt of kleur-potloden kleur je nu het hele tapijt vol. Ruik eens aan het kunstwerk. Ruikt het tapijt lekker genoeg?

Opsturen
Je hebt 5 dagen de tijd om een geurend tapijtje te maken. Stuur het uiterlijk zaterdagavond op naar kunstwagen@gmail.com en vergeet niet jouw naam en leeftijd mee te sturen. Vertel ook even waar jouw tapijtje naar ruikt. Heb je nog vragen? Stel ze gerust. Misschien komt jou geurend tapijt in de tentoonstelling op maandag.


Geen opmerkingen: