maandag 27 april 2020

FALBALA PARK




Falbala Park
Inspiratie
We gaan naar een park met allemaal kunstwerken. Dit heet een beeldentuin. Het Kröller-Müllermuseum in de bossen van de Veluwe heeft een prachtige beeldentuin. Zie de site van het museum: https://krollermuller.nl/
Ga naar openingstijden en scroll naar beneden. Je ziet dan rechts: Jardin d’email. (de tuin van emaille)  Dit kunstwerk bestaat uit grote witte vlakken met zwarte randen. Het is te zien in de beeldentuin en het is zó groot dat je in het kunstwerk rond kan lopen. Op dit moment wordt het gerepareerd. In dit bericht op de site kan je zien hoe er aan gewerkt wordt.

We reizen nu naar Parijs ! Daar heeft dezelfde kunstenaar een nóg groter kunstwerk gemaakt. Google eens: Closerie Falbala  en kijk naar de plaatjes. Hier zie je ook van die enorme bouwwerken van allemaal witte vlakken met zwarte en soms rode randen. Weet je dat je hier helemaal doorheen kunt lopen? Hoe zou dat zijn om in dit kunstwerk te spelen? Bekijk het kunstwerk goed. Wat voor een soort witte vormen zijn er te zien?
Zijn ze recht ? Zijn ze allemaal  verschillend?

Nodig:
Verschillende stukjes wit papier (zie voorbereiding)
Wit papier A4
Plakstift en schaar
Zwarte en rode stift 
Een oude krant.

Voorbereidingen:
Zoek stukjes wit papier of lapjes witte stof in huis. Denk aan papier van een tijdschrift, van een oude envelop, van een watten schijfje, wc paper, verpakking, wit karton, keukenrol. Let op: Leg de oude krant op tafel als onderlegger anders komt er stift op tafel !

Opdracht:
Scheur of knip vormen uit het witte papier. Het mogen geen rechte vormen worden. Leg de vormpjes van wit papier op de oude krant op tafel en teken de randen zwart met stift of een edding.(een andere kleur kan natuurlijk ook) Je ziet dat de rand op elke soort papier er een beetje anders uit ziet. Soms vloeit de stift helemaal uit en soms blijft het mooi strak. Dat maakt jouw kunstwerk spannend. Als je klaar bent  en veel gekke vormen hebt gemaakt  van verschillende soorten papier en de randen zwart hebt gemaakt dan ga je de vormpjes opplakken met de lijmstift op het witte A4 papier. Plak ze niet netjes op! Doe de lijm maar aan de helft van een vormpje en je plakt het dus maar half vast. Hierdoor gaan de vormpjes wat krom staan en dat is juist mooi. Je kan ook kleine vormpjes bovenop de grote plakken. Plak de stukjes dicht bij elkaar en tegen elkaar aan en ga net zolang door totdat je denkt dat je klaar bent. Stel je nu eens voor dat je een kabouter bent en in jouw park mag spelen. Is het dan een leuk park? Wil je nog wat veranderen? Wil je meer kleur of meer gekke vormen? Kan je van vormen afspringen en kan je er ook languit liggen? Maak jou fantastische Falbala Park. Ik ben heel benieuwd hoe het er uit gaat zien !! Succes !!

Maak een foto van jou park en stuur deze op naar: kunstwagen@gmail.com . Vergeet niet je naam en leeftijd erbij te vermelden. En vertel, als je wil, misschien wat over jouw park. Vanaf volgende week maandag kan je de online expositie bezoeken. Zit jouw werk erbij? Je kan het met de volgende opdracht nog een keer proberen. Alle opdrachten zijn verschillend en de een past beter bij jou dan de ander.



Geen opmerkingen: