maandag 13 april 2020

Opdracht 2: BOOGIE WOOGIE



BOOGIE WOOGIE

Nodig:
1 kleine lege kartonnen verpakking.
Bv: doosjes van thee of van bouillionblokjes.
Een potlood, lineaal, rode, blauwe, gele en zwarte stiften.

Museumbezoek:
Ga naar de collectie van dit museum en dan naar topstukken. Scroll naar pagina 3 en zoek het kunstwerk “Victory Boogie Woogie”. Dit kunstwerk bestaat uit allemaal blokjes en kleurige rechte vlakken. Het is de kunstenaar nooit gelukt het schilderij helemaal af te maken. Bekijk het schilderij goed, hoeveel verschillende soorten vlakken zie je? Zoek nog meer werk van deze Nederlandse kunstenaar.  

Opdracht: Maak de plakranden van het doosje los en vouw voorzichtig alle zijden van het doosje open zodat het helemaal plat ligt. Leg het doosje voor je op tafel met de grijze of witte binnenkant naar boven. Het opengeklapte doosje bestaat uit allemaal rechte vlakken en smalle randen. Eigenlijk net als de Victory Boogie Woogie. Je kan nu de vlakken inkleuren in geel blauw en rood en de randen van de doosjes zwart maken. Je kan ook in de grotere vlakken tekenen en de randen niet zwart inkleuren maar met kleurblokjes versieren. Laat je inspireren door het schilderij in het museum en maak jouw eigen Boogie Woogie. Tip: Muziek opzetten helpt daarbij !

Opsturen
Je hebt nu 5 dagen de tijd om een kunstwerk te maken.
Als je klaar bent maak je van het kunstwerk een duidelijke foto van bovenaf. Zorg dat alleen het kunstwerk op de foto staat en niet te veel van de omgeving. Stuur de foto op naar kunstwagen@gmail.com .
Vergeet niet je naam en leeftijd erbij te vermelden.
Als je een verhaaltje erbij wil vertellen kan dat ook. Heb je nog vragen? Stel ze gerust.

Vanaf volgende week maandag kan je de online expositie bezoeken. Zit jouw werk erbij? Je kan het met de volgende opdracht nog een keer proberen. Alle opdrachten zijn verschillend en de een past beter bij je dan de ander.




Geen opmerkingen: