zondag 18 maart 2018

12 t/m 17 maart : Vreemde steden, Grote pruiken, Brainstormsessies en 3d Schilderijen


Dit was een drukke week met veel afwisseling. Het begon maandag met: 
DE STAD EN ONS DROOMHUIS


een hoog huis met hele lange trap


Deze week werkte ik met 8 verschillende groepen van circa 20 tot 27 kinderen in Hengelo. Er werden fantastische huizen bedacht en heel hard gewerkt. Een aantal weken achter elkaar bouw ik met kinderen van groepen 3 en 4 uit Hengelo woonwijken met droomhuizen. Kinderen leren van 2D naar 3D te werken en oefenen knip- en plaktechnieken. De kinderen van groep 3 vinden het best moeilijk maar hebben mooie ideeën voor hun huis. Hieronder enkele voorbeelden.Wie wil nou niet zo fantastisch wonen !




Groep 3 en 4 ontwerpen hun eigen droomhuis


het huis valt of staat bij een goede samenwerking

DE PRUIKENTIJD

In Duitsland onderzoeken 10 kinderen van 7 tot 10 jaar de haardracht uit de pruikentijd en kleden hun eigen portret aan met een ander kapsel. Er worden haarstukken en wilde pruiken ontworpen en adelijke portretfoto's geschoten. Hoe wil jij eruit zien als je een met een gigapruik zou kunnen rondlopen ? De portretten worden van het echte haar ontdaan en krijgen een ander en flink hoog wonderbaarlijk kapsel.

ja ja die pruikentijd...




Brainstormsessies over de materialen van de toekomst met 3 groepen VWO/Gymnasium uit Enschede.



Rijden we straks op Algen ? Wat kan je doen met giethars of van kleur veranderende stoffen ?
Er werd gewerkt in teams en de ideeen waren opzienbarend. We reizen bv over enkele jaren niet meer bovengronds maar ondergronds.. en vervangen plastics door biologisch papier gemaakt van aardappelschillen. Spannend !



3D kunstwerken door 12 jongeren met een verstandelijke beperking

Spannend was deze les ook voor mij want ik heb nog niet eerder gewerkt met deze jongeren. We gingen aan de slag op wit karton (dat was het land) en met witte stroken papier (dat werden de bruggen).  Het land moest een kleur krijgen en daarna ook de bruggen zodat er bruggen gelegd konden worden op het land van de ene kleur naar de andere kleur. Hoe hoger, hoe mooier natuurlijk ! De kinderen hebben non-stop doorgewerkt, vonden het heerlijk om te doen. Het bleek dat er heel weinig aan creativiteit gedaan werd binnen de zorginstelling. Onbegrijpelijk omdat een creatieve uiting zowel een vorm van communicatie kan zijn als een ontspanning.
Het was een mooie werkervaring en echt geweldig om mee te maken.









Geen opmerkingen: